torstai 26. huhtikuuta 2018

Loma

Kun katsoo ulkona vallitsevaa säätätilaa, ihan harmittaa muistella parin viikon takaista reissua lämpöön.

Vietimme siis ensimmäisen etelänloman koko perheen voimin Kyproksella! Meidän pienen perheen lisäksi reissussa matkasi minun isäni sekä siskoni ja hänen miehensä, sekä lisäksi anoppini. Majoituspaikkana toimi ihana pieni villa omalla kivalla (aidatulla!!!) pihalla. Säätkin suosivat koko viikon ja ihoni kuoriutuu palamisen jäljilta yhä. Auts.


Reissu meni todella hyvin, vaikka esimerkiksi lentoja jännitinkin kamalasti. Jännitys ei johtunut pelkästään taaperon kanssa matkustamisesta, vaan siitä, että kärsin melko mittavasta lentopelosta ja yleensä koneeseen nousu vaatii rauhoittavia tai vähintään muutaman lasin valkoviiniä kyytipojaksi.

Menomatka oli välilaskulla, eli kaksi nousua ja laskua (omg), mutta siitä selvittiin vain lasillisella valkoviiniä! Pojukin oli koneessa oikein mallikkaasti, jopa hieman nukkui. Kiukkutilanteistakin selvittiin helposti ns. lyömällä tissit tiskiin. :D Pakko myöntää, että aamulla pelotti katsoa paidan sisään. Epäilin vahvasti jo olevani nännitön.


Perillä kohteessa olimme vihdoin noin klo 3 aamulla ja olin ihan varma, että pojun aamu alkaa klo 5, mutta pikkumies vetelikin sikeitä klo 8 asti! Mahtavaa! Olimme siis kaikki suht pirteitä heti ensimmäisenä päivänä! :) Muutenkin herätys oli lähes joka aamu vasta klo 7-8 välissä! Outoa. :D

Harmittaa, että en videoinut pojun reaktiota, kun aamulla siirryimme sängystä villan keittiöön. Sieltä oli näkymä pienelle pihallemme. Pihalla oli uima-allas ja kirsikkana kakun päälle vielä kissa, mikä joi juuri vettä altaasta. :D Poju oikein hihkui innosta!Jännitin matkaa myös pojun allergioiden takia, mutta hyvin löysin kaupoista sopivia sapuskoita, Lidlissä oli osassa tuotteissa jopa suomenkieliset etiketit! Hah! :D Myös ravintoloissa puhuttiin hyvää englantia, joten kielimuuri ei estänyt uteluita. Lähinnä poju kyllä nautti ravintolakäynneillä appelsiinimehusta ja ranskanperunoista. :) Ravintolat olivat muutenkin todella lapsiystävällisiä. Aina löytyi syöttötuoli ja leikkinurkka. Yllätyin myös wc-tilojen puhtaudesta!

Kamalan kauas asunnoltamme ja Protaraksen rantakadulta emme matkanneet, mutta vierailimme kuitenkin rannalla, akvaariossa ja Ayia Napassa.


Kypros, ja etenkin Protaras, oli ihana matkakohde alle 2-vuotiaan kanssa reissaamiseen! Pongasin monta sairaalaa, julkisilla oli helppo liikkua rattaiden kanssa, yleiset wc:t olivat siistejä ja hintataso oli halpa. Vaipat tosin maksoivat maltaita eikä kaurapuuroa meinannut löytyä mistään. :D Meitä helpotti myös se, ettei meidän pikkuista tarvinnut kovin vahtia, sillä uima-allas ei kiinnostanut sitten pätkääkään, saati meri. Johtui osittain varmasti myös veden kylmyydestä. Ostimme myös seitsemän euron kumipohjaiset "uimakengät" joten märälläkin laattalattialla poju sai juosta rauhassa. Laattapintaa kun oli mm. kaikkialla. Poju viihtyikin tossut jalassa lähes 24/7. Oodi myös sille, että mobiilidatan hinta oli sama kuin Suomessa. Pipsa Possun katsominen auttaa tilanteessa kuin tilanteessa!Meidän reissu meni niin kivasti, että suunnittelen jo kovasti uutta reissua! Jos suomen kesä on elokuussakin kuin jouluna, olisi oikein kiva suunnata johonkin lämpimään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ne parhaat palat just nyt!