tiistai 18. heinäkuuta 2017

Raha

Mammaloma lähenee loppuaan. Syyskuussa pitäisi jo palata töihin. Ahdistaa ja ärsyttää. Edessähän töihin paluu olisi joka tapauksessa, oli kotona sitten vain vuoden tai kolme vuotta. Silti haluaisin olla vielä kotona niin kauan kunnes Aamos täyttää kolme.

Vielä enemmän ärsyttää syy siihen, että miksi sinne töihin pitää mennä jo nyt. Raha. Raha on se syy.

Oikeastaan ärsytyksen syy ei ole edes raha, vaan se, etten ole säästettyä rahaa tarpeeksi ja töihin on yksinkertaisesti vain pakko palata. Olen vihainen itselleni.

Eilen maksoin laskuja ja sinne ne menivät, säästötilin viimeiset eurot. Todella kurja fiilis. Säästäminen ei olisi ollut edes vaikeaa. Jo vuodessa olisin saanut sivuun sen verran, että olisin voinut vielä olla pitkään kotona. Tarkoitus oli tosin mammalomallakin tehdä töitä sunnuntaisin, mutta kakkostyöni loppui juuri sopivasti kun Aamos syntyi. Olin laskenut paljon sen varaan. Loppui mikä loppui, ei auta.

Ärsyttää, että rahat ovat loppu, mutta sen sijaan, omistan monta ihanaa asustetta. :D Toisaalta, ehkä asusteisiin uponnut raha olisi kuitenkin vuosien saatossa uponnut johonkin muuhun ja rahatilanne olisi silti sama."I like my money right where I can see it…hanging in my closet."-Carrie 

Pitää kuitenkin välillä muistuttaa itselleen, että Suomessa on kuitenkin asiat niin hyvin, että kotona voi olla todella pitkään niin, että tilille kilahtaa joka kuukausi ihan hyvin tukia. Monissa maissa ei ole mahdollisuutta edes äitiyslomaan.

Ei nämä ajatukset tosin silti lohduta. Haluaisin niin kovin olla vielä kotona Aamoksen kanssa.Se, ei niin taloudellinen hankinta. :)

Onko materian tuoma ilo sitten äitiyden myötä hävinnyt? Ei, ei se kyllä ole. :D

Onneksi tänään oli ihana päivä! Aurinkoa, hyvää ruokaa ja ystäviä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loma