maanantai 10. heinäkuuta 2017

Äitihenkilön työpäivä

Perheyrityksen pomo herra Aamos ilmoittaa aamulla, noin kello kuusi, että työpäivä on alkanut. Perheyrityksen kokoaikainen työntekijä, äitihenkilö, herää ensin. Äitihenkilö siistiytyy kylpyhuoneessa ja hakee tämän jälkeen herra Aamoksen syliinsä. Herra Aamos ilmoittaa elein, että on janoinen sekä hellyydenkipeä, ja viettää tovin äitihenkilön rinnalla. Kun herra Aamos on tyytyväinen, äitihenkilö ja herra Aamos siirtyvät alakerran toimistoon.

Äitihenkilö huomaa, että herra Aamos tuoksuu hyvin vahvasti kakalle. Herra Aamos siistitään ja äitihenkilö siirtyy valmistamaan aamupalaa sekä keittämään kahvia.

Sillä aikaa perheen osa-aikainen työntekijä, isähenkilö, valmistautuu lähtemään kokoaikaiseen työhönsä toisen pomon palvelukseen. Ennen poistumista toimistolta on hyvin tärkeää, että herra Aamos tarkistaa isähenkilön työjalkineet sekä hyvästelee hänet iloisin vilkutuksin.


Perheyrityksen pomo, herra Aamos

Kun isähenkilö on saatettu matkaan, on herra Aamoksen aika nauttia aamupuuro. Äitihenkillö avustaa häntä. Kun herra Aamos on ravittu, putsattu ja puettu työvaatteisiin, siirtyy hän lattialle tarkistamaan lelutilanteen. Äitihenkilön on nyt aika nauttia aamupalansa.Lelutilanne on kiinnostava myös tänään. Äitihenkilö saa nauttia aamupalansa rauhassa.

Pomo ei tykkää, että hänen alamaisensa komentelevat häntä, mutta äitihenkilön suosituksesta herra Aamos vetäytyy rattaisiinsa päivälevolle. Äitihenkilön tehtävä on herra Aamoksen levon aikana siivota toimisto ja sen jälkeen viettää kahvihetki sohvalla sekä ehostautua, sillä tänään herra Aamos ja äitihenkilö hoitavat asioita. Äitihenkilöllä on hammaslääkäri.Hammaslääkäriin on pyydetty mukaan myös toisen perheyrityksen pomo, herra V. Herra V:n äitihenkilö tuuraa herra Aamoksen äitihenkilöä hammaslääkärin ajan. Herra V sekä Herra Aamos olivat tyytyväisiä palveluun.

Seuraavaksi äitihenkilöt vievät pomot lounaalle. Molemmille pomoille löytyy istuin. Pomot ruokitaan tyytyväisiksi ja tämän jälkeen äitihenkilöt hakevat vuorotellen lounasta.Lounaan jälkeen äitihenkilöt vievät pomot kirpputorille. Pomot ilmoittavat melko nopeasti, ettei kirpputori kiinnosta heitä, saatika mahdollista neuvottelujen pitämistä, sillä niitä on hyvin vaikea hoitaa paikallaan istuen. Äitihenkilöiden tulisi keksiä heille mieluisampi paikka kokousta varten. Äitihenkilöt kärräävät pomot pois kirpputorilta. Onneksi pomoille löytyy mieluinen kokouspaikka neuvotteluita varten.


Välillä meno kokouksissa on hieman hurjaa.

Kun äitihenkilö ja herra Aamos ovat palanneet asioilta omalle toimistolleen, äitihenkilö ehdottaa taas pomolle päivälepoa. Pomo on eri mieltä, mutta huomaa lopulta, että ehdotus oli oikein hyvä. Äitihenkilö viettää taas aikaa sohvalla.


Päivälevon jälkeen herra Aamos tutki uutta, kirpputorilta ostettus leluaan.

Osa-aikainen työntekijä, isähenkilö, palaa toimistolle. Tänään apuna vieraili myös mummohenkilö.

Illallisen jälkeen, isähenkilö ja äitihenkilö vievät herra Aamoksen ulos. Työntekijät ulkoilevat pomonsa kanssa noin tunnin. Ulkoilun tarkoitus on pitää työntekijät kunnossa, ettei yrityksen rahoja tarvitse käyttää uusiin, isompiin, vaatteisiin. Ulkoilun aikana työntekijöiden tehtävä on myös mm. nimetä herra Aamoksen osoittamat asiat.Kun työntekijät saapuvat takaisin toimistolle on aika taas pestä ja ruokkia herra Aamos. Ruokailun jälkeen herra Aamos siirtyy äitihenkilön kanssa yläkerran toimistoon. Äitihenkilö tainnuttaa hänet taas kerran rinnoillaa ja herra Aamos siirretään nukkumaan omaan sänkyynsä. Äitihenkilö ja isähenkilö saavat nyt levätä muutaman tunnin ennen kuin he siirtyvät omaan huoneeseensa. Usein he katsovat tvtä ja ruokailevat. Äitihenkilö saattaa myös hoitaa asioita muiden yrityksen äitihenkilöiden kanssa käyttäeen apunaan Whatsapp-sovellusta.

Äitihenkilö yrittää mennä aikaisin nukkumaan, sillä on mahdollista, että herra Aamos tarvitsee myös yöllä hänen palveluksiaan.

Äitihenkilö kuittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loma