torstai 1. kesäkuuta 2017

Aamos 10kk

Meidän pieni jössikkä on jo 10 kuukautta vanha! Pituudesta en tiedä, mutta viime viikolla allergialääkäri merkitsi painoksi 10,3kg. Onneksi Aamosta ei tarvitse ihan hirveästi kannella, saattaisi selkä olla melkoisen jumissa!

Poju on yhä tyytyväinen ja todella rauhallinen tapaus. Toki välillä villiinnytään, etenkin kun isi tulee kotiin, mutta aika harkiten ja rauhassa Aamos tutkii ympäristöä, vaikka nouseekin jokaista esinettä vasten seisomaan, ja jos tajuaa miten joku kaappi avataan, aivan varmasti tutkii kaapin sisällön. Kolhuja on tullut yllättävän vähän. Toistaiseksi.


Tissi on yhä se asia numero yksi. Pakko myöntää, että en ikinä uskonut, että imettäisin näin kauan! Ikävä kyllä tissiä pitää yhä saada myös öisin 1-3 kertaa, mutta eipä se oikeastaan haittaa. Hellyyshetki kun kestää useimmiten sen 10 minuuttia ja sitten jatketaan taas unia. Toivotaan, että Aamos lopettaa tisseilyn ennen kouluikää, sillä en usko, että minusta on siihen, että riistäisin tissin häneltä. :D

Nukkumaan poju menee jo klo 19, mitenhän se onnistuisi, että nukkumaanmeno venyisi vaikka edes klo 20 asti? Ehkä niin käy automaattisesti vielä ennen syksyä. Toivotaan niin. Herännyt hän on nyt tovin vasta noin kello 6. Mahtavaa! Pitkään poju heräsi aina 4.45.


Ruoka maistuu hyvin! Ehdoton uusi lemppari on leipä! Etenkin jälkiuunipalat. Nyt olemme kovasti harjoitelleet lusikalla itse syömistä. Toistaiseksi tuloksena on vain sotku, mutta hiljaa hyvä tulee.

Tutkimukset ovat vielä kesken, mutta nyt kiellettyjä ruokaaineita ovat kananmuna ja pähkinät. Olen myös huomannut, että venhä saa masun kipeäksi ja tomaatista tulee ihottumaan. Toivotaan, että kaikki allergiat selviävät ennen kuin poju menee päiväkotiin. Onneksi iho on kuitenkin suht hyvä.


Hauskoja juttuja on myös vilkuttaminen, taputtaminen, Youtuben katselu (Gazoo, Fröbelin palikat) ja karkuun konttaaminen. Musiikki saa pojun lähes aina hytkymään.


Sen lisäksi, että Aamos jo kovin harjottelee kävelemistä, tavataan jo kovasti sanoja. Äiti, isi, tissi ja kissa. Ja tietysti se ei. :D Saa nähdä jääkö puhe jalkoihin, vai oppiiko Aamos molemmat taidot samaan aikaan.

Kuvien asu on muuten kokonaan kirpparilta! Eikös ole siisti! Koko outfitin hinta oli vain 8 euroa!


4 kommenttia:

 1. Voi mikä söpöys! Kovasti tsemppiä allergioiden kanssa, meillä oli tytöllä maito, muna, peruna ja viljat pois 2v saakka, nyt on helpottanut onneksi. ja meidän 10kk jätkällä on kananmuna-allergia, en oikein osaa luottaa ajatukseen, että se olisi ainut... Meidän jäbä kävelee oikein sujuvasti mutta sanoja en laske vielä tulleen yhtäkään :D Hauskaa kesää teidän perheelle :)

  petra / Sängyn alla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta huomasin kommentin! :D Meillä vieläkin tutkimukset kesken, mutta tuntuu, että allergisoivia ruoka-aineita on useampia. Onneksi mikään ei saa aikaan esim. hengenahdistusta!

   Kiitos! :)

   Poista
 2. Söpsö Aamos! Kesäheinällä 10 kk on vasta ensiviikolla allergialääkäri. Saa nähdä mitä kaikkea tulee kieltolistalle, myös minulla. Toivotaan että allergiat menevät ohi nopesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiellot on kyllä ikäviä. :( Itselläni parani ala-asteelle mennessä! Toivotaan meidän muksuille samaa! :)

   Poista

Loma