keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Näin meillä syödään!

Aamos on ollut aina kova syömään. Laitoksella herralle annettiin ruiskulla korviketta 10ml, mutta heti kun päästiin sairaalasta kotiin, määrä oli n. 30-50ml. Ei ihme, että laitoksella kiukutti! Imetin alusta asti sen mitä pystyin ja silti korviketta meni jo yhden kuukauden iässä litra päivässä. Määrä vain kasvoi ja niinpä meillä aloitettiin soseet jo 3,5 kuukauden iässä. Meille myös vakiintui melko nopeasti hyvä ruokailurytmi ja se on pysynyt lähes samana.


Aluksi ostin kaiken valmiina, mutta pikkuhiljaa ruokalaskun saldo alkoi hirvittää. Nykyisin teen kaikki "suolaiset" sapuskat itse. Aamos ei oikein enää edes syö valmiita soseita, jos niitä tarjotaan. Yritin tehdä myös hedelmäsoseet ja marjasoseet itse, mutta minun tekeleitäni Aamos ei syö. On se pikkuisen makuaisti kummallinen. Makeat soseet ovat onneksi melko edullisia.

Sormiruokailua meillä on harrastettu myös ahkerasti. Aluksi tarjoilijaa pelotti tämä sapuskan muoto kamalasti, mutta nyt hänkin on rentoutunut asian suhteen.


Aamos syö yleensä tissiä heti herättyään ja tissin jälkeen hän leikkii tovin ja minä syön aamupalan rauhassa. Aamuisin meillä syödään yleensä puuroa ja hedelmäsotetta. Taustalla pyörii yleensä piirretyt. Jotenkin tvn äänet tuovat aamuihin rentoutta. Puuron teen vielä Muksun jauheesta, pitäisi pikkuhiljaa kokeilla ihan "aikuisten" kaurapuuroa.

Päiväunille herra nukahtaa aina pullo suussa.

Lounas on kello 11 ja tarjolla on lähes aina lihaa sisältävää sosetta, leipää, kurkkua jne. Syötän ensin soseen ja sen jälkeen poju pistelee poskeensa sen mitä malttaa. Nykyisin syöttötuolin alla on enää hyvin vähän ruokaa. Alkupalana on aina tissiä. :)

Välissä käydään taas unille pullon kanssa.

Välipala on yleensä noin klo 14. Ensin roikutaan taas tissillä ja sen jälkeen syödään makeita soseita ja sormiruokaillaan leipää ja hedelmiä. Banaani ja mikrotettu omena ovat nyt ihan lemppareita!

Illallisen ajankohta vaihtelee, mutta yleensä pöytä on katettu klo 16-17 välillä. Taas syödään tissiä, lihasosetta, leipää jne. Illallisen jälkeen peseydytään, vaihdetaan pyjama päälle ja vielä hieman leikitään.

Klo 18 Aamos syö vielä iltapuuron hedelmäsoseella ja ennen unia rauhoittuu rinnalle.Pyrin aina itse ruokailemaan samaan aikaan. Koen, että se on lapselle hyväksi. Hän oppii, ettei ruokaillessa ole kiire ja samalla voi "keskustella" ja viettää aikaa perheen kanssa.


Vaikka päivällä syödään näin hyvin, herra herää vielä tavan vuoksi yöllä tissille 1-3 kertaa. Viimeaikoina ruokaa on vaadittu taas kolmesti. Tänä yönä olisi tarkoitus taas karsia yksi syöttökerta pois. Saa  nähdä miten tässä käy. :)

Kuvissa vilahtivat kvinoapihvit ja kanapötköt. Niiden ohjeet löytyvät Simppeliä sormiruokaa-sivustolta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ne parhaat palat just nyt!