maanantai 15. toukokuuta 2017

Meidän päivä

Herään, sillä viereisestä huoneesta kuuluu vaativa "ä-titii, ä-titii!". Katsahdan kelloa, 6.30. Kappas, viime yönä Aamos söi vain kahdesti! Jippii! 19.30-6.30 oli pojun yö. Menin myös itse nukkumaan jo klo 21, joten herään pirteänä. Taisimme kyllä toisen syötön yhteydessä valvoa noin 30 minuuttia, sillä ärsyttävä yskä hieman valvotti pojua.

Käyn pussaamassa pojua ja laitan hänen huoneeseensa valot. Käyn itse vessassa, pesen kasvoni, harjaan hiukset ja puen vaatteet päälle. Täytän pyykkikoneen ja laitan sen päälle. Laulelen samalla Aamokselle. Poju tosin taitaa tyytyväisenä seisoskelle sängyssään. Käyn nostamassa Aamoksen syliini, nappaan puhtaan vaipan mukaani hoitopöydältä, ja kannan pojun alakertaan.


Vaihdan Aamokselle puhtaan vaipan ja vaihdan yökkärin toiseen haalariin. Poju raapii helposti öisin ihoaa, joten pyjamaan on ommeltu sukat tumpuiksi. :D Aamos jää lattialle leikkimään ja itse suuntaan keittiöön. Mies on keittänyt kahvin valmiiksi, joten valmistan itselleni ja pojulle aamupalaa.


Samaa joka aamu. Puuroa ja jäisiä marjoja, C-vitamiinijuoma ja kahvia soijamaidolla. Vadelmat pitäisi kai keittää? En jaksa. Poitsu saa puuroa hedelmäsoseelle. Mietin, että onpa kivaa kun on kukkia pöydässä. Meillä on harvoin kukkia, sillä karvahanurit tuhoavat ne yleensä heti.Aamos syö nopeasti ja nostan hänet takaisin lattialle leikkimään. Juon itse kahvia ja selailen puhelinta. Hehkutan whatsapp-ryhmään hyvästä yöstä. Tyttöjen kanssa sovimme, että huomenna jumpan jälkeen syömme uunilohta. Nam! Tyhjennän ja täytän tiskikoneen ja istun takaisin puhelimen ja kahvikupin seuraan.

Parinkymmenen minuutin kuluttua Aamos tulee kädet ojossa tuolini alle. "ä-titii!" Selvä, pitää siirtyä myös itse lattialle seuraksi. :) Jätän puhelimen sivuun.

Ulkona on aika kurja sää, joten leikimme sisällä. Katsomme lauluvideoita, halimme ja ihmettelemme kisuja. 8.30 Aamosta alkaa unettaa. Pakkaan pojan rattaisiin ja lämmitän hieman unimaitoa. Maito tosin ei pullosta nyt maistu. Onneksi Aamos nukahtaa lähes heti. Kerään lelut lattialta, siivoan aamupala-astiat koneeseen ja pyyhin syöttötuolin. Kävelen yläkertaan ja levitän pyykit. Laitan toisen koneellisen pyörimään. Petaan sängyn. Pesen hampaat.


Mietin, menenkö makoilemaan sohvalle vai omaan sänkyyni. Päätän mennä sänkyyn vaikka petasin sen juuri. En ole kamalan väsynyt, mutta olen luvannut itselleni ottaa kotipäivinä aina päiväunet. Kello näyttää 9.06 ja laitan silmät kiinni.

"tätätätäää!" kuuluu alakerrasta. Katson kelloa, 10.40. Petaan sängyn uudestaan ja kävelen alakertaan. Rattaissa odottaa hymyilevä, mutta nälkäinen vesseli! Äkkiä tissiä.

Aamos jää rinnan jälkeen leikkimään ja sulatan meille ruokaa. Itselleni sosekeittoa ja herralla kanaa ja juureksia.Seuraavaksi taas leikitään. Aamos paijaa Börje kissan tassuja. Onko muuten söpömpää kuin kissan anturat? :) Nykyisin kisua saa jo paijata. Toinen kisuli tosin pysyy yhä kaukana.Sää on yhä huono. Olin aamulla vähän laiska, mutta nyt pesen Aamoksen ihon vanulapuilla ja rasvaan hänet. Iho on onneksi pysynyt hyvänä, mutta tiedän, että jos rasvauksesta lipsuu, iho huononee. Muistan taas, että en ole hakenut vakuutusyhtiöltä korvausta viimeisimmästä rasvaostosta. Harjaan myös pojun hampaat. Tämäkin tärkeä asia unohtui aamulla! Vaihdan haalarin toiseen haalariin. :D


Äitini soittaa ja kertoo olevansa 9.6 lomalla. Päätämme, että teemme silloin yhdessä jotain kivaa.

Aamosta alkaa taas selvästi väsyttää. Pakkaan herran taas rattaisiin. Nyt maistuu unimaito, mutta herra ei tahtoisi nukahtaa. Huutoraivarit. En kuitenkaan ota pojua rattaista, tiedän, että hän on väsynyt. Siirrän rattaat sisälle. Harmi, ulkoilma tekisi pojulle hyvää. Hieman yli yksi poju nukahtaa.

Keitän itselleni kahvia. Käyn taas levittämässä pyykit. Nyt on pyykkikori tyhjä! Siivoan taas lelut lattialta ja istun sohvalle. Laitan Netflixin päälle, juon kahvia ja syön pähkinöitä. Lakkaan varpaankynnet.


Huomaan, että menossa on jo kolmas jakso. Onkohan  lapseni hengissä? Vihdoin klo 15.10 kuuluu taas "tätätää". Haen pojun syliin! Tarjoan rintaa, mutta ilmeisesti herra ei ole nälkäinen. Välipala jäi nyt välistä, mutta ei voi mitään.

Ulkona paistaa aurinko. Laitan kisut valjaisiin ja pihalle. Menemme myös Aamoksen kanssa kuistille leikkimään. On tosi kuuma ja avaan päivänvarjon.
Leikimme tovin ja menemme takaisin sisälle odottamaan isää. Iskä tuleekin pian kotio. Nyt maistuu taas tissi. Minä ja Aamos syömme. Syön taas sosekeittoa ja Aamos saa kasvissosetta. 

Olin suunnitellut meneväni illalla lenkille, mutta lähdemmekin kaikki yhdessä reippaalle kävelylle. Aamos hihkuu rattaissa. Miten hän voikin tykätä niin hirveästi istua rattaissa? Ihan pikkuisena hän viityi niissä vain jos nukkui. Pysähdymme matkalla puistoon keinumaan. Aamos on innoissaan!


Kello 18 aikoihin olemme takaisin kotona. Taas pestään ja rasvataan. Mies syöttää Aamokselle iltapuuron. Istun itse hetken puhelimen kanssa sohvalla. Käyn laittamassa Aamoksen huoneen valmiiksi. Pimennän ikkunan ja levitän "imetys-sängyn" lattialle.

Pojulla on vielä vähän nuhaa, joten nenusta pitää imeä räät pois. Aamos huutaa kuin syötävä. Voi raasua. Onneksi hammasharjan imeskely tuo lohtua. :D Otan hammasharjän pois. Aamos saa huutopotkut. Jaahas, taitaa olla unien aika.

Puen Aamokselle tumppu-pyjaman ja otan hänet rinnalle. Tovin päästä poju on umpiunessa. Siirrän hänet omaan sänkyynsä. Kello on 19.24.

Nyt kirjoittelen tätä blogia ja lakkaan kynnet. Mies näpräili puhelinta vieressä, ruokki kisut ja lähti juuri unille (klo 21.) Taidan itse vielä syödä vaikka banaanin ja juoda inkivääriteetä! Huomenna on pitkästä aikaa aamulla jumppa! Olin flunssassa pari viikkoa ja en ole päässyt lainkaan treenaamaan joten odotan huomista innolla!

Millaisia muiden päivät ovat pikkuisten kanssa? Toivottavasti yhtä kivoja kuin meillä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ne parhaat palat just nyt!