maanantai 1. toukokuuta 2017

Hurjaa kehitystä

Meidän pikku vesseli on nyt jo yhdeksän kuukautta vanha! Aika menee aivan tajuttoman nopeasti. Pari viikkoa sitten meillä vieraili Herra Yrjö Tauti. Silti viimeisen kahden viikon aikana on tapahtunut ihan hirveästi uutta!

Aamos oppi konttaamaan kunnolla. Yhä tosin mieluummin ryömii, sillä tuntuu pääsevän ryömien paljon nopeampaa. (Ryömimistä meillä on harrastettu puolivuotiaasta lähtien). Seuraavana päivänä Aamos heräsi päiväuniltaan, konttasi sohvan luo, otti sohvanreunasta kiinni ja nousi seisomaan. Sen jälkeen onkin sitten noustu tukea vasten ylös lähes kokoajan.

Nyt herra opettelee myös kovasti laskeutumaan alas. Ensin noustaan tukea vasten seisomaan ja sen jälkeen laskeudutaan toisen käden varassa alas.


Rappuset on tietysti ollut pitkään pikku tyypistä hyvin mielenkiintoiset, mutta niitä on lähinnä "taputeltu" ja tutkiskeltu. Nyt rappusia kiivetään, valitettavasti, hyvin sutjakasti ja määrätietoisesti kohti yläkertaa. Meidän pitänee pian ostaa turvaportit, voisimme vihdoin viettää aikaa myös yläkerrassa. Heh.

Myös rappusista osataan laskeutua alakertaan hienosti jalat edellä!


Kuukausi sitten meillä oli monta hyvin vaikeaa yötä. Aamos sairasti pitkän flunssan ja minusta tuli hänelle taas unitutti. Pidimme (taas) onnistuneesti unikoulua. Olin täysin varma, että vatsatauti toisi taas takapakkia nukkumiseen, mutta näin ei käynytkään! Meillä nukahdetaan tosi nätisti, mutta yöllä syödään yhä 1-3 kertaa. Aamos nukkuu yleensä klo 19-6. Nyt parina yönä olen antanut rintaa vain kerran ja muuten tarjonnut pulloa. Luotan, että pian Aamos ei koe enää hyväksi herätä pullon takia. Katsotaan miten käy. Palaan töihin 1.9.2017, joten pyrin siihen, ettei meillä sitten enää herättäisi.


Päiväunet on myös ihan hetkessä vakiintuneet niin, että Aamos nukkuu kahdet jopa kahden tunnin unet! Tämä on oikein mukava asia, sillä osaan jo luottaa siihen, että voin myös itse ottaa päivällä tirsat.

Ruokakin on alkanut maistua kokoajan paremmin. Aina ruoka on maistunut, mutta annoskoot ovat nyt selvästi isontuneet, varmasti siksi, ettei yöllä enää ruokailla niin usein. Kaupan "suolaiset" sapuskat eivät vieläkään uppoa, ainoastaan äidin kokkaukset. Ehkä siksi, että minun sapuskoissani on lihaa ainakin 40%. :D Sormiruokailukin sujuu tosi hyvin! Nykyisin jo 80% tarjotuista eväistä päätyy masuun asti.


Parin viikon aikana Aamokselle on tullut myös kolme hammasta lisää. Nyt suussa komeilee jo viisi helmihammasta! Olen ihmeissäni, ettei tissistäni ole kovin montaa kertaa haukattu. Sattuu muuten aivan tajuttomasti! Huh.

Meillä myös vilkutetaan ja taputetaan hienosti. Kehitys on aivan uskomattoman nopeaa! Huikeeta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ne parhaat palat just nyt!